Allergentesting

You are here:

For å sikre mattrygghet og forhindre allergiske reaksjoner er det nødvendig å gjennomføre allergentester. Da vil det avdekkes om det finnes små proteinrester igjen etter at en overflate har blitt vasket, og om det fortsatt er rom for kontaminering.

 

Allergentester for næringsmiddelindustrien

3Ms hurtig allergentester er ment for bruk i næringsmiddelindustrien, og utviklet for kunne avdekke små proteinmengder i miljøprøver, helt ned i 0,5 mikrogram (μg/PPM). Testene viser resultat på bare 11 minutter, og er validert for å avdekke en rekke vanlige allergener som finnes i mat og drikke, slik som:

  • Cashew
  • Egg og eggeprodukter
  • Fisk
  • Gluten
  • Hasselnøtt
  • Kokosnøtt
  • Mandel
  • Melk og melkeprodukter
  • Nøtter
  • Peanøtt
  • Pecan
  • Pistachio
  • Skalldyr
  • Soya
  • Valnøtt

Lavendel Hygiene leverer også svabere som 3M Clean-Trace Surface Protein Plus, som er universal allergentester for deteksjon til blant annet overflater. I tillegg leverer vi 3M Allergen Protein ELISA, som ligeledes er designet for å påvise proteiner i CIP-prosessvann, miljøprøver, matingredienser og prosesserte matvarer men i kvantativ måling.

 

Hvordan teste for allergener?

Kontrollen utføres i 5 enkle trinn:

  1. Svabre området som skal testes
  2. Trykk svaberen helt ned i røret
  3. Rist i 5 minutter
  4. Plasser svabertesten i en varmeblokk for 15 minutter
  5. Ta ut svaber og sjekk resultatet

Viser svaber grønn farge har det ikke blitt avdekket proteiner som kan gi allergi symptomer. Dersom prøven imidlertid indikerer for lilla vil det si at overflaten fortsatt har produktrester som kan utgjøre risiko for allergen krysskontaminering. Da vil det være nødvendig og gjennomføre en ny vask av området og deretter en ny allergentest. Dersom feilredusering har forekommet har disse testene en unik «Hook Line» som kommer til syne når du ser på resultatet.

Guide til hvordan utføre allergentesting med 3Ms produkter.

Ønsker du å vite om maten er trygg for bakteriespredning? Les mer om våre løsninger for bakteriekontroll

 

Merking av allergener i mat

Allergener kan fremkalle allergisk utslett eller andre allergiske reaksjoner, og det er derfor viktig å merke allergener i mat. Allergenmerking av produkter har blitt mer forbrukervennlig med årene, blant annet kreves det at allergifremkallende stoffer og ingredienser skal fremheves i ingredienslisten.

Med allergentester fra 3M blir kompleks testing gjort enkelt, og du kan forsikre deg om at maten er trygg og dermed kan distribueres etter retningslinjene i Matinformasjonsforskriften.

 

Ring oss på 2108 8080, eller benytt vårt kontaktskjema så tar vi kontakt med deg om allergentestene vi leverer!